glas in lood glas-in-lood

Piet Kloek: “Je hebt wat omhanden”

Met enige trots laat Piet Kloek (87) uit Beuningen zijn ‘Tiffany’ fruitschaal zien. De schaal is nog niet helemaal af; enkele kleine stukjes glas ontbreken nog. “Ik maak ook glas-in-loodramen”. Sinds maart dit jaar gaat Piet Kloek naar het CCNZ, het Creatief Centrum Nijmegen Zuid. Het centrum biedt een omgeving waarin vooral ouderen hun creatieve activiteiten kunnen koppelen aan gezellige contacten. In één van de goed geoutilleerde werkplaatsen werkt Kloek elke week aan zijn werkstukken van glas-in-lood of, zoals nu, aan een ‘Tiffany’-schaal. Deze bestaat uit tientallen kleine stukjes gekleurd glas die Piet met uiterste precisie aan elkaar soldeert.

 

Ger Loeffen interviewde Piet Kloek voor de Maas & Waler. In het interview geeft Piet aan waarom hij zijn hobby zo graag bij het CCNZ uitoefent. “Het kost maar honderd euro per jaar en daarvoor mogen we alle gereedschappen gebruiken die we nodig hebben.” En: “Om 11 uur is het pauze en komt de beheerder langs met koffie of thee. De stoelen worden in een kring gezet en de wereldproblemen worden ter plekke opgelost. Een van de leden is ziek. Onmiddellijk wordt een kaart geschreven waarop iedereen zijn naam zet. De contacten die ik hier heb zijn erg leuk. De mensen zijn bijzonder aardig. Het contact blijft.”

 

Wil je weten of glas-in-lood een leuke hobby voor jou is?
Op woensdagavond (19.00 – 21.30 uur) is er nog plaats in de groep glas-in-lood. Neem contact op met Christ of Ben (beheerders van het Creatief Centrum) om een afspraak te maken voor een proefles.
Mail beheer@ccnz.nl of bel 024 345 21 13.

Meer zin in iets anders creatiefs? Kijk eens bij ons aanbod aan creatieve activiteiten. Je bent van harte welkom.

Scroll naar boven