Over ons

We zijn er voor beginners en gevorderden, voor knutselaars en scheppende kunstenaars vanaf 18 jaar.

Bij ons vind je een ontspannen omgeving waarin je vorm geeft aan je creativiteit en contact legt met anderen. Ongeveer 60 vrijwilligers begeleiden met kennis en passie de creatieve activiteiten of zijn gastvrouw/gastheer. Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Wij vinden contacten met anderen, persoonlijke aandacht en iets met plezier doen heel belangrijk. Door de inzet van alle betrokkenen en subsidie van de Gemeente Nijmegen houden we de activiteiten breed toegankelijk.

 

Machines en gereedschappen die je nodig hebt voor de diverse hobby’s zijn in de lokalen aanwezig. Aanvullend neem je zelf (verbruiks)materialen en soms ook kleine gereedschappen mee zoals schilderdoek, zilver, tegeltjes, klei, penselen of een vijl. Heb je even geen inspiratie, dan brengen werkstukken van andere deelnemers je op nieuwe ideeën, of je werpt een blik in de vele hobbyboeken die er liggen.

 

We hebben oog voor je veiligheid en gezondheid. Daarom zijn er, in de hout- en metaallokalen naast een goede afzuiging, oog- en gehoorbeschermers en stofkapjes beschikbaar. Er is altijd een BHV’er of EHBO’er aanwezig en er hangt een AED.

 

Loop eens bij ons binnen om kennis te maken (Tolhuis 44-44 in Nijmegen). Het pand is rolstoelvriendelijk ingericht en rondom is voldoende gratis parkeergelegenheid. We zijn dagelijks open tussen 9.00 en 16.00 uur.

“Naast mijn dagelijkse werk als hoofd P&O, ben ik penningmeester bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid. Ik vind het belangrijk dat je activiteiten kan doen waarvan je happy wordt in gezelschap van aardige mensen. Het sociale contact en de gezelligheid staan bij ons centraal.”
René
Penningmeester

Nieuwsbrief

Wilt je op de hoogte blijven van wat er speelt bij het Creatief Centrum Nijmegen Zuid, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt circa negen keer per jaar. 

Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligers

Creatief Centrum Nijmegen Zuid draait voornamelijk op de inzet van vrijwilligers. Zij begeleiden de deelnemers bij het uitoefenen van hun hobby, zijn gastvrouw/gastheer of bestuurslid.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij ons, neem dan contact op met de beheerder of bekijk de vacatures.

Scroll naar boven