Activiteiten

Textiele werkvormen

Kleding is steeds meer een wegwerpproduct geworden, maar wat is er leuker om je kleding te pimpen voor een tweede leven?

Pimpen is het veranderen van een bestaand kledingstuk naar je eigen smaak. Van diverse t-shirts, in bij elkaar passende kleuren, kun je weer een leuk nieuw t-shirt maken. Of je knipt delen uit de lange mouw van het t-shirt waar je achter de open stukken kant zet. Je kunt een t-shirt waarop je bent uitgekeken afbinden met touw en verven of je bleekt het en bedrukt het  via een sjabloon met textielverf. Oude truien kun je gebruiken om een vest van te maken. Een tas kun je opfleuren met oude geborduurde schilderijtjes of gehaakte kleedjes. Gebruik een bloesje of sjaaltje met een leuk patroon om een ander kledingstuk te pimpen. Bloemen voor in je haar kun je vastzetten op een jasje. Maak langs de hals van een vestje een kraag van nepbont. Mogelijkheden te over.

Ligt je passie bij breien, haken of borduren? Je bent welkom! Binnen de groepen zijn meerdere deelnemers die hun creativiteit uiten in prachtige gebreide, gehaakte of geborduurde items. Het gaat om het gezellig samen zijn terwijl je creatief bezig bent.

Praktisch

Naaimachines, een lockmachine en een punchmachine zijn aanwezig. Ook stempels en sjablonen om te decoreren zijn voor de deelnemers beschikbaar. Garen, applicaties, stofjes, textielverf et cetera moet je zelf meenemen.

 

Deze hobby wordt op dit moment niet meer beoefend.

 

In overleg kun je eventueel ook bij de naaigroepen of de groepen creatief allerlei aansluiten. Dit is afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden die de betreffende groepsbegeleider ziet.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

“Ik ben ruim 40 jaar bezig met boetseren, tekenen en schilderen. Heb vele jaren cursussen gevolgd op de Lindenberg en ook nog enkele jaren les gehad van een docent van de Lindenberg. Mijn specialiteit is het schilderen van huisdierportretten.”
Jill
Begeleider
Scroll naar boven