Activiteiten

Speksteen bewerken

Speksteen is een zachte steensoort die zich gemakkelijk laat bewerken. Je kunt niet hakken met hamer en beitel in speksteen. De steen is opgebouwd uit verschillende dunne laagjes en die vallen uit elkaar als je gaat hakken. Je werkt met een rasp en vijl en polijst het werkstuk tot het een mooie kleur heeft. Zelfs met een lichte blessure aan je arm, elleboog of pols kun je lekker een ruwe speksteenblok bewerken.

Niemand hoeft bang te zijn voor het eindresultaat. Speksteen heb je in fantastische kleuren. Allerlei groen en bruinnuances, al dan niet geaderd, of gespikkeld met geel of blauw, maar ook lichtgroen, lichtroze en blauw die na het bewerken transparant worden. Bovendien werk je onder deskundige begeleiding en heeft speksteen alleen maar goede kanten. Zonder ervaring maak je een eenvoudig hangertje waarin de aders en kleuren van de steen naar voren komen in circa vijf uur.

Praktisch

Je zorgt zelf voor een steen, schuurpapier met verschillende korrels, en (wanneer jij dat wil) een stofkapje, alle overige materialen zijn aanwezig. Heb je nog nooit met speksteen gewerkt, dan raden we je aan om eerst een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking. De begeleider kan dan aangeven waar je op moet letten bij het aanschaffen van de steen en het polijstmateriaal.

 

Maandag: 13.00 – 15.30 uur
Dinsdag: 09.00 – 12.00 uur
Woensdag: 09.00 – 12.00 uur
Woensdag: 19.00 – 21.30 uur
Vrijdag: 09.00 – 12.00 uur

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

"Ik geniet van het polijsten van speksteen. Het is telkens weer een verrassing welke kleuren te voorschijn komen. En het is heel rustgevend. Je maakt je hoofd leeg en langzaam zie je hoe je creativiteit kleur en vorm krijgt."
Renée Rokers
Begeleider speksteen

Fotogalerij

Scroll naar boven