Activiteiten

Houtbewerken

Zelf iets maken van hout in de goed voorziene werkplaats? De begeleider van de houtafdeling is elke dag, met uitzondering van dinsdag, aanwezig van 09.00 uur tot 15.45 uur. Je kunt binnenlopen wanneer je maar wilt.

In het lokaal staat een grote variatie aan goed onderhouden machines waaronder een circelzaag, vlakvandiktebank, lintzaag, langgatboor, afkortzaag, schuurmachine en natuurlijk een houtdraaibank. Ook voor het bewerken van klein hout zijn er gereedschappen waaronder figuurzagen, beitels, gutsen, schaven, vijlen en boren. In de werkplaats is een afzuiginstallatie aanwezig waarmee al het stof direct wordt afgevoerd.

De houtafdeling staat open voor iedereen die met hout wil werken!

Praktisch

Je moet zelf voor de materialen zorgen. Denk daarbij behalve aan hout, spijkers, schroeven, verbindingselementen en schuurpapier, ook aan een veiligheidsbril!

Je mag werken met alle houtsoorten, maar het is niet toegestaan om hout te bewerken waar mogelijkerwijs houtworm in kan zitten.

Een grote variatie aan machines en gereedschappen is aanwezig. Je maakt na afloop zelf je werkbank/werktafel en de vloer schoon.

 

Dagelijks, behalve dinsdags, tussen 09.00 uur en 15.45 uur

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Scroll naar boven