Activiteiten

Edelsmeden

Edelsmeden is razend populair. Als starter leer je de basistechnieken. Om te beginnen leer je figuurzagen, vijlen en schuren en al snel daarna volgt het solderen met een brander en het polijsten. Je eerste werkstuk is een ring die je maakt op basis van een bestaand ontwerp. Daarna kun je je eigen ontwerp maken; ring, oorbellen, hanger of object. Je gaat steeds een stap verder in de techniek. De wat meer gevorderde deelnemers gaan (oud) zilver smelten en soms goud. In de groepen zijn beginners en gevorderden gemengd.

 

Edelsmeden is niet moeilijk, het vereist wel concentratie op je werkstuk en je omgeving. Verlies je je omgeving uit het oog, dan kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. De groepsbegeleiders hebben jarenlange ervaring met het werken met metaal en letten samen met je op de algemene veiligheid. En natuurlijk staan ze klaar om je te helpen en tips te geven. Creatief Centrum Nijmegen-Zuid heeft apart lokaal ingericht voor het edelsmeden.

Praktisch

Zilver, zaagjes, schuurpapier en andere verbruiksmaterialen zijn voor eigen rekening. Bij de kennismaking kun je gebruik maken van de gereedschappen van het Creatief Centrum, maar na verloop van tijd moet je zelf gereedschappen zoals vijlen en dergelijke aanschaffen. Alle materialen (inclusief zilver) kun je bij het Creatief Centrum kopen.

De gereedschapskosten zijn ongeveer € 50,-, de zilverprijs is variabel en daarvan kunnen we geen indicatie geven.

In principe neem je je eigen materialen en gereedschappen mee.

 

Maandag:    09.00 – 12.00 uur
Maandag:    13.00 – 15.30 uur

Maandag:    19.00 – 21.30 uur
Dinsdag:      13.00 – 15.30 uur

Dinsdag:      19.00 – 21.30 uur
Woensdag:  09.00 – 12.00 uur
Donderdag: 09.30 – 12.00 uur
Donderdag: 13.00 – 15.30 uur

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

“Ik ben ruim 40 jaar bezig met boetseren, tekenen en schilderen. Heb vele jaren cursussen gevolgd op de Lindenberg en ook nog enkele jaren les gehad van een docent van de Lindenberg. Mijn specialiteit is het schilderen van huisdierportretten.”
Jill
Begeleider
Scroll naar boven