Activiteiten

Boetseren

Leef je fantasie uit met klei en relax. Klei is bij uitstek het materiaal om te experimenteren. Je kunt handvormen gebruiken of mallen. Het geeft niet als het niet direct goed gaat. Je leert al doende om te kijken naar verhoudingen. Je kunt ergens de klei weghalen en net zo gemakkelijk zet je er op een andere plek klei bij. Ben je tevreden over je werkstuk, dan kun je eventueel verder experimenteren met glazuren of andere vormen van decoreren. Al snel bereik je een verrassend resultaat.

Boetseren is voor beginners en gevorderden. De begeleiders zijn ervaren keramisten die je, op je eigen niveau, verder vooruit kunnen helpen. Daarnaast willen ze hun kennis over technieken, materialen en vormgeving met je delen op die momenten dat je daar behoefte aan hebt, of als je vastloopt in je werk.

Praktisch

Alle boetseergereedschappen aanwezig. Ook is een beperkt aantal glazuren en mallen beschikbaar. Je zorgt zelf voor klei en eventuele andere soorten of kleuren glazuur. Voor het bakken van de gemaakte werkstukken is er een keramiekoven. Het bakken van je werkstuk wordt wel in rekening gebracht.

 

Maandag:      09.00 – 11.30 uur
Woensdag:   13.00 – 15.30 uur
Donderdag:  09.00 – 11.30 uur
Donderdag:  14.30 – 17.00 uur
Vrijdag:          13.00 – 15.30 uur

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

“Ik begeleid een boetseergroep omdat ik het leuk vind om de techniek in het spelen met klei door te geven. Het was een aangename verrassing voor me toen ik merkte dat ik ook nog leerde (en nog steeds leer) van de mensen van de boetseergroep.”
Leonie
Begeleider
Scroll naar boven