Activiteiten

Beeldhouwen met hout

Van hout kun je in bijna alle formaten een beeld maken. Hout kiest zelf wat het vrij wil geven, het is aan jou om het te leiden naar een beeld. Inspiratie en ideeën vind je om je heen en daar zoek je dan een geschikt stuk hout bij. Of je laat je inspireren door de structuur, houtnerf en kleur van het hout zelf. Bepalend voor de houtkeuze is onder meer of je liever met hard of zacht hout werkt, of je een groot of klein werkstuk gaat maken en waar je het beeld gaat plaatsen: binnen of buiten. Binnen het Creatief Centrum wordt vaak gekozen voor lindehout.

Beeldhouwen met hout is geschikt voor iedereen, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde beeldhouwer. De beelden zijn meestal het resultaat van maanden werken. Doordat de beeldhouwervaring binnen de groep varieert, leer je door te kijken naar anderen. Daarnaast wil de begeleider zijn/haar kennis over gereedschappen en houtbewerkingstechnieken met je delen op die momenten dat je daar behoefte aan hebt, of als je vastloopt in je werk.

Praktisch

Je zorgt zelf voor materialen zoals hout, schuurpapier en olie, was of schoenpoets om het werkstuk af te werken. In het lokaal zijn werkbanken, beitels, hamers, gutsen, raspen en vijlen aanwezig. Het dragen van een veiligheidsbril is aan te raden.

 

Dinsdag: 13.00 – 15.30

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

 

houtbewerken

Scroll naar boven